Junior Data Analyst – Finance & Risk – Utrecht

Wat breng je?

Een Master in Finance, Accounting & Control, Business Administration, Bedrijfseconomie, of vergelijkbaar;
Pro-actieve persoonlijkheid en communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels;
Affiniteit met de financiële sector en financiële producten.

Wat krijg je?

€2.800 – €3.200 obv 36-uur, afhankelijk van kennis en ervaring;
Studiebudget van €1.500 voor het volgen van externe opleiding en/of trainingen;
Stijle leercurve en veel kennis van de financiële sector.

Wat doe je?

Introductie

Junior Data Analyst – Finance & Risk | € 3.000 – € 3.200 (o.b.v. 36 uur) | Data-Analyse | Cijfermatig | Internationale bank| LEAN | Agile | Utrecht

Spreekt de combinatie van banking, finance & risk, en data jou aan? Word jij enthousiast van financiële data en cijfermatig werken? Wil je naast een leerzame baan ook nog getraind worden binnen een van de grootste internationale banken in Nederland? Zou je jezelf omschrijven als pro-actief en communicatief? Dan is de functie als Junior Data Analyst – Finance & Risk misschien wel wat voor jou!


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationale bank, die actief is op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. Als Junior Data Analyst – Finance & Risk werk je op de afdeling Financial Group Reporting. Deze afdeling richt zich op het aanleveren van betrouwbare financiële informatie ten behoeve van interne en externe verslaggeving van de bank. Daarnaast rapporteren zij rechtstreeks aan de toezichthouders (DNB, ECB en andere Europese bankautoriteiten en toezichthouders). Deze toezichthouders passen hun vereisten in hoog tempo aan, wat zorgt voor veel dynamiek op de afdeling. Hierdoor krijgt de afdeling meer verantwoordelijkheden, zoals het registeren van de interne datastromen en het bewaken van de datakwaliteit.


Functie

Jij komt te werken binnen hét dataplatform voor alle financiële gegevens en risicogegevens van de bank. De afdeling is verantwoordelijk voor het opstellen van o.a. financiële verslaggeving (Financial Reporting (FINREP) en jaarrekening) en rapportages aan toezichthouders, zoals DNB en ECB.Jij richt je op het verzamelen, analyseren en doorgronden van grote hoeveelheden data. Je weet door jouw sterke analytische kwaliteiten verbindingen te leggen tussen verschillende data en schept hiermee orde en inzicht in de materie. Je bent communicatief vaardig en zal met zowel interne als externe stakeholders in contact staan.

Je gaat via de LEAN methodologie te werk met als doel het creëren van waarde voor de klant in alle processen en de efficiëntie van het hele team te verbeteren. De werkmaand is opgedeeld in Run en Change periodes. In de eerste helft van de maand (Run) wordt er aan rapportage verplichtingen voldaan. Gedurende de tweede helft (Change) ligt de focus op het stroomlijnen en automatiseren van nieuwe en bestaande processen, en leer je tegelijkertijd om nieuwe IT tools, softwaresystemen en programmeertalen te gebruiken.


Functie-eisen

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie, ben jij of heb jij:

 • Een Master in Finance, Business Administration, Bedrijfseconomie, of vergelijkbaar;
 • 0 – 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Cijfermatig zeer sterk;
 • Analytisch zeer sterk;
 • Zie je snel verbanden in complexe datasets;
 • Affiniteit met financiële data, processen, financiële producten;
 • Pro-actieve persoonlijkheid en communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels.


Aanbod

Als Junior Data Analyst – Finance & Risk kom je goed tot je recht in een dynamische en internationale omgeving. De bank is volop in beweging en je zult veranderprocessen van dichtbij meemaken. Verder zal je een snelle leercurve doormaken op het analytische vlak en leer je veel over de bancaire organisatie, voorkomende producten en systemen. Je gaat werken in een leuk team van ambitieuze mensen en je bent een belangrijke stakeholder binnen de bank. Je komt met veel andere afdelingen (ook in het buitenland) in contact. Je zult deelnemen aan het interne trainingsprogramma van de opdrachtgever en je krijgt persoonlijke coaching. Daarnaast krijg je een extra studiebudget voor het volgen van externe opleiding en/of trainingen.

 • Bruto maandsalaris €3.000 – €3.200 o.b.v. 36-uur, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Extra studiebudget van €1.500 voor het volgen van externe opleiding en/of trainingen;
 • 21,6 vakantiedagen op jaarbasis plus doorbetaalde feestdagen en 8% vakantietoeslag;
 • Deelname aan premievrije pensioenregeling;
 • Volledige vergoeding woon-werkverkeer.


Sollicitatie

Herken jij je in bovenstaand profiel? Solliciteren kan via één van de onderstaande knoppen. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Dante Ronday via +31 20 489 23 20 of mail naar recruitment@younganalytics.com.

Julie Leeflang
Recruitment Consultant

+31204892320