fbpx

EVEN VOORSTELLEN: Mirna Zwart

Mirna zwart

Young Financials & Young Analytics hebben een nieuwe aanwinst in het team! Mirna Zwart is deze maand als Business Consultant begonnen waarin ze de rol van het matchen van jonge professionals aan banen binnen de top van de financiële en data analytische sector vervult. Mirna is 24 jaar oud en woont al haar hele leven in Amsterdam. Na het afronden van haar Master Business Administration en veel tijd te hebben doorgebracht in de Marketing Communicatie tak vond ze het tijd om het eens even helemaal over een andere boeg te gooien. “Het werd tijd om uit die comfortzone te stappen”, zegt ze in onze nieuwe blog. Benieuwd naar Mirna haar hele verhaal? Lees dan snel verder!

 

Hoe ben je bij Young Financials & Young Analytics terechtgekomen?

Ik ben via via bij Young Financials gekomen. Hiervoor ben ik altijd als marketeer werkzaam geweest tijdens mijn studie. Ik merkte dat ik dat leuk vond en dat het iets is waar ik goed in ben, maar ik had heel sterk het gevoel dat ik iets moest doen wat uit mijn comfortzone lag en dat ik iets anders wilde doen dan wat ik nu al doe. Een logische volgende stap zou bijvoorbeeld een fulltime baan in de marketing zijn, maar ik dacht: nee, omdat ik heel erg opzoek ben naar wat ik precies wil, wil ik juist even totaal een andere richting op om te kijken of dit iets is voor mij. En toen kwam dit op mijn pad. Ik zocht naar een baan waar ik met mensen kan werken, waar ik veel gesprekken kan voeren en waarbij ik veel onderweg kan zijn en dus niet alleen maar 24/7 op mijn laptop hoef te kijken. Daarom denk ik dat deze baan perfect bij mij past.

 

Dat denken wij ook! Wat gaf de doorslag bij Young Financials en Young Analytics dat je dacht: dit zie ik wel zitten?

Er zijn een aantal dingen die me heel erg aanspreken in dit bedrijf naast de inhoud van de functie. Ten eerste heb je natuurlijk veel verschillende recruitmentbureaus en ik denk dat de identiteit van heel veel bureaus wel echt anders is dan de identiteit hier. In tegenstelling tot veel recruitment bedrijven, is Young Financials veel minder gericht op sales, targets halen, veel mensen plaatsen, commercie etc. Tuurlijk is dat heel belangrijk, maar we doen het wel samen. Hierdoor hangt er een hele fijne sfeer op kantoor. Daarnaast sprak de locatie van het kantoor mij heel erg aan. Ik vind het heel erg leuk dat het kantoor dichtbij het centrum zit. Dichtbij waar ik woon. Tot slot inspireren de mensen die er werken mij. Ik vind het leuk om samen te werken met jonge mensen die ook aan het begin van hun toekomst staan. Niet dat je in een enorme organisatie werkt die al duizenden jaren op dezelfde manier functioneert en dat je eigenlijk geen inbreng hebt als net afgestudeerde, omdat je dan helemaal onderaan de ladder begint. Bij Young Financials en Young Analytics werken we eigenlijk in een klein hecht team, waar je veel kan leren van elkaar, maar ook zeker veel eigen inbreng hebt. Vandaar mijn keuze.

 

Betreft de functie, hoe zou je de vorige vraag dan invullen? Wat gaf de doorslag?

Toen ik net afgestudeerd was, viel ik eigenlijk echt in een gat: wat wil ik nu? Wat kan ik nu? Wat past er bij mij? Door mijn brede studie waren dat vragen die eigenlijk nog best wel speelden. Daarom sprak de inhoud van de functie mij dan ook zo aan. Bij deze functie kan ik andere mensen juist helpen met die vraagstukken. Ik denk dat het heel leuk is dat je met jong talent bezig bent die net klaar is met studeren en kan koppelen aan een superleuke eerste baan, dus eigenlijk ook het schuitje waar ikzelf ook eerst in zat. Naast het helpen van de kandidaten kan ik ook een kijkje nemen bij hoe het eraan toegaat bij onze opdrachtgevers. Ook dat lijkt me heel erg leuk. Je bent dus niet alleen bezig met starters, maar ook met hoe je de wensen van onze opdrachtgevers kan vervullen en hoe je de beste matches kan maken door je te verdiepen in beide kanten.

 

En wat houdt het precies in om accountmanager te zijn?

Ik heb de afgelopen dagen veel meegelopen bij de recruiters. Zij halen echt het talent uit de markt en zoeken naar gespecialiseerde afgestudeerden. Ook ben ik al mee geweest naar verschillende opdrachtgevers. Aan deze kant is het natuurlijk heel interessant dat je sterke teams wil bouwen. Hoe doe je dat? Wat voor kandidaten heb je daar nodig? Ik ben dus vooral lekker veel onderweg, met veel mensen aan het praten: zowel met de bedrijven als met de kandidaten, en zo aan het zoeken naar de perfecte match.

 

Wat hoop je te bereiken bij YF en YA?

Ik hoop vooral aan het begin heel veel te leren, dit is echt iets heel anders dan wat ik hiervoor heb gedaan en ik denk dat dit een hele mooie manier is om mijn kennis te verbreden. Ook is deze functie een soort ‘learning on the job’, ook iets wat me heel erg aansprak aan deze functie. Je leert het daadwerkelijk door het ook te doen. Tuurlijk moet je als persoon bepaalde eigenschappen hebben om hier goed in te zijn of goed in te worden, maar over het algemeen kunnen heel veel mensen dit goed leren door gewoon te doen, als ze maar willen. Daarnaast denk ik dat het zometeen heel gaaf is als je op gegeven moment echt je eigen opdrachtgevers en klanten hebt. Ik kijk uit naar mijn eerste plaatsing en daar echt van A tot Z mee bezig zijn. Als je dan iemand blij kan maken en kan helpen met het vinden van een baan, dat is natuurlijk heel waardevol. Ik kijk heel erg uit naar mijn verdere tijd bij YF & YA en hoop veel starters te kunnen verblijden met een nieuwe baan in de toekomst.

 

Klinkt de baan van Mirna als iets dat ook echt bij jou past? Young Financials en Young Analytics groeien en daarom zijn we op zoek naar nog een Business Consultant! Wil jij samen met Mirna aan de slag en business consultant van de financiële sector worden? Solliciteer dan hier of bekijk de gehele vacature!

See our vacancies