fbpx

De arbeidsmarkt in 2024: 30%-regeling, duurzaamheid en FinTech

Labor market 2024

De arbeidsmarkt in 2024: 5 veranderingen

Nu we in 2024 zijn, is het een interessant moment om na te denken over wat er in de nabije toekomst met banen zou kunnen gebeuren. Dingen zijn de afgelopen jaren snel veranderd en de Nederlandse financiële banenmarkt zal naar verwachting in 2024 een aantal belangrijke veranderingen ondergaan. In deze blog zullen we het hebben over verschillende onderwerpen met betrekking tot de banenmarkt, waaronder de 30%-regeling, duurzaamheid en uitbreiding van FinTech.

 

1. Potentiële veranderingen in de 30%-regeling:

De 30%-regeling is een fiscale stimulans die hoogopgeleide buitenlandse professionals een korting van 30% op hun belastbaar inkomen biedt voor de eerste vijf jaar van tewerkstelling in Nederland. Echter zal deze regeling worden gewijzigd. De 30% regeling zal veranderen in een 30/20/10% regeling over een periode van maximaal 60 maanden. Op dit moment krijgen werknemers een belastingvrije vergoeding van 30% gedurende 60 maanden. Met de verandering krijgen ze de eerste 20 maanden 30% belastingvrij, de volgende 20 maanden 20% en de laatste 20 maanden 10%.

 

2. Groeiende focus op duurzaamheid:

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijkere overweging voor financiële instellingen, omdat zowel klanten als toezichthouders meer aandacht op milieu- en sociaal gebied vestigen. In 2024 kunnen we verwachten dat meer financiële instellingen duurzame praktijken gaan toepassen, zoals het opnemen van ESG-factoren (milieu, maatschappij en goed bestuur) in hun investeringsbeslissingen en het ontwikkelen van groene financieringsproducten.

 

3. Voortdurende uitbreiding van FinTech:

FinTech-bedrijven, zoals Klarna en Revolut, ontwrichten de traditionele financiële sector door gebruik te maken van innovatieve technologieën om nieuwe en efficiëntere financiële diensten aan te bieden. In 2024 kunnen we een verdere uitbreiding van FinTech verwachten, waarbij deze bedrijven blijven innoveren en marktaandeel blijven winnen.

 

4. Toegenomen vraag naar data-analytics:

Financiële instellingen genereren enorme hoeveelheden gegevens over hun klanten, producten en activiteiten. Om deze gegevens te begrijpen en waardevolle inzichten te verkrijgen, is er een groeiende vraag naar data-analisten met expertise in datamining, statistische analyse en machine learning.

 

5. Toenemende automatisering en kunstmatige intelligentie:

Naarmate AI- en automatiseringstechnologieën geavanceerder worden, kunnen we verwachten dat meer routinetaken in de financiële sector worden geautomatiseerd. Dit kan op sommige gebieden leiden tot verdringing van banen, maar ook nieuwe kansen creëren voor geschoolde young professionals met expertise op het gebied van AI en automatisering.

 

Uiteindelijk zal de Nederlandse financiële arbeidsmarkt in 2024 naar verwachting dynamisch en uitdagend blijven. Young professionals die zich kunnen aanpassen aan nieuwe technologieën, duurzaamheidspraktijken omarmen en sterke data-analysevaardigheden ontwikkelen, zullen goed gepositioneerd zijn voor succes.

 

Wil jij een keer advies over wat voor jou de beste vervolgstap is binnen de financiële banenmarkt? Meld je dan hier aan bij Young Analytics en wij helpen je graag verder!

See our vacancies